Kanelbullebröd

IMG_4929Veteflätor i all ära, men ibland vill man ha något lite annorlunda. Vi har testat att göra systerkaka, men den är ju rund så denna gången åkte degen ner i en avlång form istället. Väldigt fint blev det när man sen skar ”kanlbullebrödet” i skivor.

Receptet till bulldegen och fyllningen hittar du här. Jag ringlade över lite glasyr gjord på florsocker och mjölk. Skär degrullarna i lite längre bitar och ställ dem glest i en smord form, pensla dem med ägg innan de åker in i ugnen på 200 grader i cirka 25 min eller till en innertemperatur av 96 grader. Stjälp upp kanelbullebrödet direkt när det är färdiggräddat och låt svalna på en tallrik eller liknande.

Jag kan tänka det kan passa fint med mandel eller nötfyllning, i så fall blandar du bara mandelmassa eller malda hasselnötter i kanelfyllningen och utesluter kanelen ifall du inte vill ha den med.

IMG_4925

Annonser

6 thoughts on “Kanelbullebröd

  1. ewa28 augusti 7, 2013 / 8:21 f m

    Coolt! :)

    • Alexandra Bengtsson augusti 7, 2013 / 8:07 e m

      Eller hur! Hittade tipset på @copenhagencakes på Instagram. Kolla gärna in för finns väldigt mycket fina bilder :)

  2. Susanne A augusti 15, 2013 / 2:36 e m

    Jätte smart och jätte fint. Att man inte tänkt på det. Måste testas!

    • Alexandra Bengtsson augusti 15, 2013 / 2:38 e m

      Håller med, hade aldrig testat det förr men blev verkligen positivt överraskad :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s