Snabb sallad med avocado och mozarella

 IMG_4780

Ibland vill man bara kunna fixa ihop lunch snabbt och vad passar då inte bättre än en sallad. Jag hade aldrig testat sån där tjock balsamvinärger som man kan köpa på plastflaska, men oj så god den är. Egentligen är det väl ingen riktig balsamvinäger för den görs av druvmust och inte alls på vinäger. Druvmusten kokas under 12-24 timmar tills den blir tröglytande, sen lagras den på fat för att långsamt till vinäger under ett par till fyra år. En långsam process som därför blir en något dyrare produkt. Äkta balsamvinäger som kallas Aceto balsamico tradizionale tillverkas endast i Modena och måste vara minst 12 år gammal.

Salladen gjorde vi på:

  • Cosmopolitansallad
  • Gul paprika
  • Rädisor
  • Gurka
  • Salladslök
  • Rädisor
  • Rostade solrosfrö
  • Mozarellaost
  • Avocado

Till detta hade vi salt, peppar, balsamvinäger, olivolja, couscous och en vanlig baugett. IMG_4782

I trädgården blommar det verkligen för fullt just nu. IMG_4774

IMG_4787Informationen om balsamvinäger hittade jag här på Äkta vara.

Annonser

2 thoughts on “Snabb sallad med avocado och mozarella

  1. inte fan gör det det juli 17, 2013 / 10:53 f m

    Vad fint det blommar!!! Härliga bilder! ( och god sallad- det märks att lunchen närmar sig!!! )

    • Alexandra Bengtsson juli 17, 2013 / 11:33 f m

      ..håller med, snart lunchdags. Det blir paj och sallad här, hoppas du hittar någon god lunch också :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s