Matiga muffins

IMG_4701Ibland vill man ha något matigare och då kanske det passar bra med matmuffins. De passar bra till soppa, men även på picknick. De blir ganska så salta med oliver och fetaost så en neutral sallad till kan säkert också vara gott. Det blir ungefär 12 stycken medelstora muffins. Har du ingen muffinsplåt så går det att använda formar också, men du kan behöva ta dubbla då det blir lite stadigare.

Matiga muffins

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk torkad basilika
  • 50g smör eller margarin, smält
  • 1 dl mjölk
  • 1,25 dl naturell yoghurt
  • 3/4 dl oliver
  • 3/4 dl fetaost
  • 1/4 paprika
  • 1 salladslök
  • lite soltorkade tomater

Sätt ugnen på 225 grader och smörj en muffinsplåt. Blanda de torra ingredienserna för sig och ägg, smör, mjölk och yoghurt i en annan skål. Hacka grönsakerna och osten. Blanda sedan äggblandningen med mjölet och rör till sist i grönsaker och ost. Fördela i formar och grädda ca. 12 min eller till de är gyllenbruna och en sticka kommer ut torr.

IMG_4681

Annonser

6 thoughts on “Matiga muffins

  1. Mårtenssons Kök juli 5, 2013 / 9:49 e m

    Matiga muffins gör vi gärna och har till förrätt, det är perfekt att göra i förväg och ha på lut! Gott med lite italienska smaker på muffinsarna.

  2. milla juli 7, 2013 / 6:48 e m

    Mums vad gott sparar receptet:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s