Jordgubbskaka

IMG_4527

Igår hade vi stickkväll hemma hos oss och innan dess hann jag fixa till en jordgubbskaka. Den blev faktiskt god kan jag säga och ännu godare med vaniljglass till. Jag använde färska jordgubbar för de är ju så goda just nu. Formen vi har är i silicon, men en vanlig pajform går lika bra om du smörjer den innan. Vill du ta en titt på bloggen till vår stickgrupp så hittar du den här på Hell bent on knitting

IMG_4534

Jordgubbskaka

  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 75 g smör eller margarin
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 1/2 liter jordgubbar

Smält smöret och låt det svalna, har du ingen siliconform så smörj en form med löstagbar botten, alt. en pajform. Skiva jordgubbarna och lägg dem i botten på formen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt smält smör och mjölk och blanda. Sikta i de torra ingredienserna och rör försiktigt tills allt är precis blandat. Häll över jordgubbarna och grädda i 175 grader i ca. 35-40 min eller till en sticka kommer ut torr när du testar. Vill du inte använda jordgubbar fungerar det lika fint med andra bär.

IMG_4538

Annonser

4 thoughts on “Jordgubbskaka

  1. bakverket juni 21, 2013 / 3:15 e m

    Oj, den ser väldigt saftig ut! Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s