Snabblunch – morotssoppa med tilltugg

IMG_4464

Lunch som går snabbt, är god och nyttig, javisst! Morotssoppa med fetaost, sallad och yoghurtbröd. Både soppan och brödet går utmärkt att frysa in och sen bara tina upp när det är lunchdags. Vi har ingen micro (what?!) jo det stämmer. Eller rättare sagt, vi har en micro, men den står på vinden för tillfället. Förut värmde jag allt i micron, men faktiskt ärligt talat smakar maten så mycket bättre om den värms på spisen eller i ugnen istället. Men nog om det.

Soppan gör du enkelt genom att skala och skiva morötter i slantar. Fräs morötterna med lite timjan och olja,  koka upp vatten med grönsaksbuljongtärning och häll över morötterna. Låt koka tills morötterna är genomkokta, mixa med stavmixer tills det är helt slätt och späd ev. med vatten till lagom tjocklek. Mixa i smulad fetaost och krydda med salt och peppar. Till 3 morötter använde jag ungefär 5 dl buljong och 1/2 dl fetaost.

Receptet till yoghurtbrödet på bilden hittar du här. I Malmö skiner solen för fullt idag och jag vet någon som var ute lite för länge i solen igår. Röd, rödare rödast :) men med införskaffad solskyddskräm ska det nog gå bättre. Passa på och njut av det fina vädret allihopa,det ska vi göra så här på Sveriges nationaldag.

IMG_4460

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s