Rent och fräscht – förvara snyggt i köket

Desktop10

Hur roligt är det att hitta något halvgammalt längst in i köksskåpen, alla har vi väl gjort det någon gång. Nä det är inte så kul, ungefär på samma nivå som att det är ganska så rörigt innanför köksluckorna. Men vilken tur att det kan bli hur snyggt som helst! Allt ska göras med måtta tycker jag, inte ska man stressa ihjäl för att ha det überorganiserat om man inte vill ha det så, men om du gillar ordning och reda så varför inte? Här har jag samlat några av mina favoritidéer och tips för köket.. läs på så får du veta mer.

Om vi börjar med bilderna från höger till vänster. Överst plastaskar ifrån Granit, vad ska man göra av alla påsar med kryddor, strössel och dekorationer,  jo i askar som dessa står det jättesnyggt. Att torka ut kylen tycker inte jag är så roligt och det slipper man göra lika ofta om man förvarar grejer i plastlådor. Dessutom varar grönsakerna längre om de ligger separerade åt än allihopa tillsammans i grönsakslådan. Bilden är väldigt amerikansk, men ger ändå en bild på hur man kan ordna.

För kyl och skåp är det helt klart bäst med fyrkantiga/rektangulära lådor, men för tepåsar/te och andra saker som man kan ha framme storgillar jag dessa burkarna ifrån Ikea. I locket finns en gummikant så de sluter helt tätt. De stapelbara burkarna med ”hällock” är också ifrån Ikea och hur bra som helst för t.ex. sesamfrö och linser som oftast  inte kommer i så bra förpackningar ifrån affären.

Tupperware gör i och för sig dyra saker, men också snygga och bra grejer, kolla gärna inpå deras sida för inspiration. Sen en bild på hur man kan ha det, snyggt och fint eller hur :)

Mina tips:

  • Rensa ut bland köksredskap, de som du inte använder. Lägg dem i en låda och ställ undan, se om du fortfarande inte behöver dem inom 6 mån sen kan du bestämma om du vill ha kvar dem eller ej.
  • Plastburkar och lock kan bli väldigt rörigt i köksskåp. Förvara burkar och lock (lägg locken i en större låda) för sig så blir det mindre stök.
  • Vissa matvaror kommer redan i bra förpackningar, typ russin i burk, bakpulver på burk. Strunta i att hälla över i andra burkar, de fungerar ju precis som de är.
  • Köp inte hem mer än du behöver, visst det kan vara smart att ha grejer hemma, men 10 konservburkar med krossade tomater använder du antagligen inte upp på en vecka (om du inte har stor familj).
  • Köp burkar och askar för förvaring som du tycker är snygga, visst funkar glasslådor bra, men ibland kan det bli roligare att sortera och ha ordning om man gillar sakerna.
  • Förvaring är inte dyrt, har du översikt över grejerna du har hemma slipper du slänga gamla saker som gömmer sig någon stans där inne. Bra för både miljön och plånboken :)
  • ..Sådär nu ska jag sluta tjata om sädninig och ordning och reda, hoppas på att ha kunnat inspirera något. Har du några bra tips så dels gärna med dig i en kommentar.. Trevlig helg!

    Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s