Efterrätter för grillkvällen

Desktop8

Nu råkar det vara så att vi inte har en grill, men jag tänker att det snart får bli ändring på det. Tills dess har vi i alla fall en ugn med väldigt bra grill i ;) Ibland finns det ju de tillfällena när man helt enkelt inte vill stå i köket utan hellre vara ute i solen, man kan säga att de här efterrätterna är för just de dagarna. De går nämligen att förbereda och är också fruktiga och fräscha.

Fruktspetten från theKitchn är riktigt färgglada, utan tillsatta färgämnen, och har du inte frukterna på bilden går de ju bra att byta ut. Gör du spett med frukter som går att värma (t.ex. ananas, hallon, jordgubbar) så kan du också trä på marshmallows. Kolla gärna in bloggen för där finns mycket inspiration.

Sen har vi grillade fruktspett med pannacotta. Vätskan till pannacottan är oftast gräddmjölk, men delar av den kan ersättas med t.ex.mixade blåbär eller jordgubbar för mer smak och färg (men passar då kanske bättre utan fruktspetten till). Pannacotta kan du göra dagen innan.

Grillad sockerkaka (här ifrån Mat & Vänner) går också snabbt att fixa ihop, gör kakan nä du hinner, sen är det bara att skiva upp och lägga på grillen när huvudrätten är klar. Vill man inte ha glass eller grädde till så kan ju som här mascarpone vara en idé,blanda den med lime för en intressant smak.

Tre snabba efterrätter du fixar fram i ett kick!

Annonser

4 thoughts on “Efterrätter för grillkvällen

    • Alexandra Bengtsson maj 2, 2013 / 8:50 e m

      Tyckte också det lät übergott, man kan ju säkert köpa färdig om man har riktigt ont om tid :)

  1. sockervisp maj 2, 2013 / 8:23 e m

    Oo vad jag gillar dina inspo inlägg! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s