Det blev en marängtårta med chokladkräm

IMG_3958

För alla som undrar om vi åt upp allt själva så, japp 75% av tårtan.. men som glädjande besked så var den inte större än ett tefat :) Lagom är bäst helt enkelt, eller i alla fall ibland. Jag hittade inspirationen till tårtan på bloggen Sockervisp och improviserade ihop en fyllning av chokladkräm och jordgubbar.

Jag har varit lite dålig på bakandefronten den sista tiden så vi passade på att fira att det var helg. Oturligt nog råkade jag tappa äggula i vitan så fick helt enkelt knäcka om äggen och göra muffins av de andra. Hallon är säkert gott på men jordgubbarna de hade i affären var finast av alla bären så det blev just dem. Tårtan är också helt glutenfri så länge det inte finns gluten i chokladen den är också 100% onyttig, men ibland får man unna sig något. Jag gjorde också en klassiker och fixade till ett eget tårtpapper genom att klippa i ett bakplåtspapper, ungefär så som man gör snötjärnor. Här är en bild som kan inspirera till lite mer avancerade kreationer. Men till receptet..

Marängtårta med chokladfyllning

Börja med att göra marängen, jag använde ett basrecept som du hittar här. Rita ut fyra cirklar på ett bakplåtspapper (jag använde ett tefat som mall). Vänd på pappret och bred ut marängen i cirklarna. Grädda och låt svalna.

Chokladkräm

  • 1 dl gräddmjölk
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl socker knappt
  • 70 g hackad choklad, mörk. Jag använde blockchoklad av bättre kvalité.

Häll alla ingredienserna förutom chokladen i en mindre kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Ta av från plattan och rör i chokladen, låt svalna. Späd ev. krämen med mjölk till önskad konsistens den blir något tjockare när den svalnar. Låt kallna.

Fyllning

  • Jordgubbar eller andra bär
  • 1 dl vispad grädde

Varva chokladkräm och hackade jordgubbar mellan bottnarna, bre grädde på den översta dekorera med jordgubbar eller vad du gillar. Du behöver inte sockra bären för marängen är söt som den är. Pudra gärna lite kakao på toppen. Tårtan smakar bäst då den är helt nygjord eftersom marängen lätt suger upp chokladkrämen och blir mjuk. Servera helt enkelt nygjord.

IMG_3968

Annonser

5 thoughts on “Det blev en marängtårta med chokladkräm

  1. Linda april 15, 2013 / 8:33 e m

    Den här såg hur god ut som helst :-) Måste nog provas vid tillfälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s