Varför krångla till det?

IMG_3915

Kanelbullar för hela slanten! Det finns bullar med pistage, choklad, nötter, mandel, vaniljfyllning, men ibland är kanel helt okej. Det var precis vad vi bakade häromdagen. Som du säkert vet smakar kanelbullar allra bäst nybakade, men fryser du dem så snart de kallnat är de nästan lika goda när du sen tinar upp dem. Kaffe och en bulle såhär på morgonen,vem tackar nej :)

Kanelbullar

    • 2,5 dl mjölk
    • 1 ägg
    • 50 g smör/margarin
    • 1 tsk kardemumma
    • 25 g jäst
    • 3/4 dl socker
    • ca. 7 dl vetemjöl

Smält smöret och häll i sockret, rör och tillsätt sedan mjölk och kardemumma. Blandningen ska vara max 37 grader varm, låt svalna om det är för varmt, smula sedan i jästen och vispa (med en vanlig visp) tills den löst sig, tillsätt sedan ägget. Det kan behövas mer/mindre mjöl, men tillsätt mjölet successivt och knåda tills degen är smidig.

Låt jäsa ca 45 min. Dela degen i 2, kavla ut till rektanglar och bred på fyllningen (blanda ihop 50 g rumsvarmt smör, 1/2 dl socker, 2 tsk kanel, 1 tsk vaniljsocker). Rulla ihop och skär i lagom stora ”bullar”. Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg bullarna i formar och låt jäsa igen i 30 min (ev.lite längre om du har det kallt inomhus). Pensla med ägg, strö på pärlsocker och sätt in i ugnen i ca 8 min. Klart!

Det här receptet ger ungefär 20 bullar.
IMG_3916

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s