På torsdag äts det ärtsoppa..

IMG_3605

Idag är det ju inte torsdag, men om man räknar arbetsdagar så är ju veckan en dag kortare.. så egentligen kan man väl säga det är fredag imorn och då måste det ju bara vara torsdag idag. Torsdagar brukar ju klassas som ärtsoppedagen, men ärtsoppa är ingen höjdare om du frågar mig. Däremot, vem kan tacka nej til pannkakor.

Om du vill ha lite pannkaksinspiration så kan jag rekommendera de här länkarna. Kanske har du sett Historieätarna på SVT? Isåfall känner du säkert också till Lotta Lundgren som skrev boken Om jag var din hemmafru som började med en blogg. På bloggen kan man nämligen hitta de här kinesiska pannkakor som verkar som ett trevligt alternativ till de klassiska.

Känner du att du vill ha pannkakor på lördag också så variera igen med Vietnamesiska pannkakor. Receptet hitar du på Lilla matdériven och egentligen heter de bàhn xéo, lite klurigt att uttala, men kan säkert vara ett bra samtalsämne ifall du ska bjuda på maten.

Ibland vill man ju ha något mindre matigt och mera efterättsaktikt, då kanske dessa pannkakorna med äpple, granatäpple och choklad ifrån Liten bit sockerbit kan vara något.

Pannkakor

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk smält smör

 Jag brukar blanda mjöl och mjölk först för då slipper man klumpar, sen vispar jag i äggen, salt och det smälta smöret. Det bästa med att tillsätta smält smör i smeten är att man slipper smörja stekpannan till varje pannkaka. De här receptet är för ungefär tre personer.

Annonser

2 thoughts on “På torsdag äts det ärtsoppa..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s