Bloggträff med fokus på surdeg

IMG_1825-001

Fredag och snart helg! Snart är det också bokrea och för kokboksfreaks så kan jag rekommendera att köpa på bokrea via internet, det går redan nu att förhandsboka – smidigt.

För ett tag sedan hade vi bloggträff med Matbloggare i Skåne och snart, den 17:e mars i Malmö,  är det dags igen och denna gången blir temat surdegsbakning. För några år sedan var det hysteri över surdeg, vem hade inte en surdeg i kylen? Nu har kanske hysterin lagt sig, men trenden håller i sig och vi får väl hoppas det blir så – surdegsbröd är ju både gott och lite nyttigare. Visst för att surdegen ger en viss karaktär och smak, samtidigt tyckerär roligt att kunna jäsa bröd helt utan jästen man kan köpa i butik.

Är du kanske van att baka med surdeg och har en massa knep och tips eller kanske är du nybörjare? Kanske är det också så att du skulle vilja vara med.. kika isåfall in på Matbloggare i Skånes Facebooksida (har du inte Facebook och vill ha mer info så skriv en kommentar). Det blir fika, matprat och en massa inspiration. Jag ska också försöka leta fram några bra recept på surdegsstarter. Har du något surdegstips så dela gärna med dig..

Vill du baka något på surdeg redan idag kan jag rekommendera recepten på knaprigt  surdegsknäckebröd med fröer, rågbröd du bakar utan jäst och saftiga morotsbaugetter.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s