Odla kryddor på fönsterbrädan

IMG_2717

Nu gror det snart på vårfönsterbräda får vi hoppas. Tupperware är som många vet ganska så dyrt, men frysburkarna blir lätt tråkiga i plasten så jag fick idén att odla i dem istället för att ha mat i dem. De är ju 100% vattentäta i allafall och funkar fint tills växterna ska planteras om för första gången. Vi har sått persilja, timjan och tro det eller ej, men kaktusar. Jag vill att kaktusarna ska gro så vi kan se hur de ser ut när de kommer upp, men jag antar vi får vänta.. ett bra tag. Roligt är det i alla fall att odla sina egna kryddor det smakar så mycket bättre med färska örter i matlagning.

IMG_2718

Pelargonerna har förresten fått rötter nu och har flytta till en kruka med jord i. Jag använde vit kartong och spritpenna för att göra små skyltar för burkarna, vi har satt plastpåsar över så det blir som små växthus. Idag har vi annars varit på spa på Victoria Park i Limhamn utanför Malmö. De hade några olika bassänger, två sorters bastu, sollampor som gav en solboost i vintervädret och en regndusch. Vi bokade och var där klockan 10 och då var det inte så mycket folk och otroligt lugnt. Den största bassängen var liite för kall förmig haha! trots sina 28 grader, men spat är väl värt ett helgbesök. Synd man inte fick ta bilder där inne för det var fint, te och frukt ingick liksom lån av handduk och badrock. Sen blev det vietnamesiskt till lunch och en kopp Starbuckskaffe på det. Förra gången vi tog kaffe på Starbuck var det precis nyöppnat och fick då mindre gott kaffe, men idag var det 100% godare. Nu laddar vi för en ny vecka.

IMG_2716

Annonser

8 thoughts on “Odla kryddor på fönsterbrädan

 1. Susanne A februari 3, 2013 / 9:47 e m

  Visst är det roligt att odla egna kryddor. Det är absolut dags att dra igång årets odling här med, tack för påminnelsen. Roligt med kaktusar. Lycka till!.

 2. Maria februari 18, 2013 / 10:21 f m

  Alltså jag har just tagit en massa perlargonskott och stoppat rakt ner i vanlig blomjord, är det smartare att först låta dem stå ett par veckor i vatten så att rötter bildas? Försökte läsa på och förstod det som att det gick bra att bara stoppa ned dem direkt i jorden, men det kanske bör vara såjord så att de små plantorna får mer näring. Fina dina såg ut iaf!

  • Alexandra Bengtsson februari 18, 2013 / 11:07 f m

   Hej! Min moster som jobbat i blombutik säger man ska stoppa dem rakt i jorden :) Vi har bara inte lyckats med det, men om man kolalr runt på internet så verkar många lyckas.. det är nog bara vi som har otur ;) Därför har de åkt ner i vatten först tills de fått rötter ca. 2 veckor. Våra gror jättemycket just nu och de vi klippte ifrån har börjat blomma..

   Lycka till med dina pelargoner!

   /Alexandra

   • Maria februari 18, 2013 / 11:08 f m

    Saken är den att typ hälften av plantorna verkar ha satt sig och hälften inte, så jag ska nog ge det ett försök att sätta dem i vatten också ;)

    Tack för en fin blogg!

   • Alexandra Bengtsson februari 18, 2013 / 11:17 f m

    Aha, så blev det för oss också.. vissa verkar bara inte ta sig. Vi klippte av den nedersta biten på vissa i förrgår.. men vi får se hur de gror..:)
    Ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s