Banan och apelsinsmoothie

IMG_2352

Vi brukar ibland göra blåbär och hallon smoothies, antingen så kan man ju använda juice eller så kan man använda yoghurt. I den här smoothien däremot har jag blandat banan apelsin och yoghurt och toppat med lite nötmüsli. Jag har en blender/mixer i källaren som jag snart blir väldigt sugen på att ta upp i lägenheten. Stavmixer fungerar precis lika bra, men det är inte riktigt lika roligt att mixa. Det är något roligt med att se sakerna dras ner och mixas runt i glaskannan :)

På bilden här under ser du nån slags nougat som vi fick i julklapp, köpt på Teneriffa och passar väldigt bra till te. Just nu, mitt i tedrickandet, håller vi på att planera collage av penguin-vykorten Erik fick av mig, det ska bli två tavlor (hoppas vi). När det är klart kommer och korten ligger inanför ram och glas istället för på golvet kommer ni få se resultatet.

IMG_2361

Banan och apelsinsmoothie

  • 1/2 apelsin
  • 1/2 banan
  • 2 dl yoghurt, vanilj eller naturell

Skala apelsinen, dela den i klyftor och skär sedan bort den vita kanten som är på innersidan av apelsinklyftan. Mixa sedan ihop banan och apelsin och häll till sist i yoghurten. Blanda i lite mjölk omdet blir för tjockt. Välj naturell yoghurt om du gillar smoothies lite mindre söta. Toppa med müsli om du vill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s