Några nyttigare idéer och lite inspiration

IMG_1897

Julig mat är oftast lite tyngre och..ja jag tror du vet vad jag menar. Julmaten är väl inte känd för att göra någon piggare :) Här kommer därför lite andra tips och idéer, kanske för mellandagarna?

Ett fräscht inslag kanske kan vara citrus curd, här är ett recept och fin bild ifrån Gröna Skafferiet apelsiner har vi ju ofta hemma kring jul.

Det blir ju lätt att man inte använder ett helt huvud rödkål och då kan du göra couscoussallad, receptet jag hittat är ifrån Mitt lilla gröna.

Här på Cook Eat Live Vegetarian kan du hitta ett recept på ett snabbt och ganska nyttigt bröd som nog skulle bli gott med nötter i sig också.

Vanligtvis så kokar man ju brysselkålen rakt av, men har du provat att göra en sallad på den? På Green Kitchen Stories hittar du ett väldans inspirerande recept.

Något helt o-juligt är de här superfräscha vegetariska biffarna, men de ser så goda ut att de får vara med i det här inlägget ändå.

Vill du ha något snabbt och lätt så gör varma smörgåsar som ju nästan alltid är uppskattat. Här på Mårtenssons kök hittar du ett fräscht recept.

Har du ätit frysta vindruvor någon gång? Inte jag, men det sägs vara riktigt lyckat tillsammans med mörk choklad. En superlätt dessert som du kan läsa mer om här på Flickan & Kakorna.

Annonser

En reaktion på ”Några nyttigare idéer och lite inspiration

  1. Paula december 21, 2012 / 11:39 f m

    Tack för länk, och en massa roliga tips! Ska kolla in när det har lugnat ner sig lite : )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s