Detox-te från Dr Stuart’s och ett gäng boktips

Astrid och Aporna i Malmö finns det hur många sorters te som helst..eller i allafall nästan. En massa intressanta påste och löste i påse/förpackning.  Denna gången provade jag detox-te ifrån Dr. Stuart. Har ingen aning om ifall det verkligen är detoxande, men det smakade gott och är helt koffeinfritt.

Kan rekommendera teet, men också ett besök på Astrid och Aporna om du är i Malmö. Dr. Stuart’s har en ganska cool hemsida och sortimentet består av består av ört, functional, grönt och frukt -teer, ta gärna en titt.

Clipper och Pukka Herbs gör annars väldigt gott lite lyxigare te på påse. Jag tror delvis jag väljer te efter paketet, och de här paketen är verkligen snygga.

Sen, några boktips. Det bästa med att inte studera på heltid är att man verkligen orkar läsa böcker. Därdör hade jag tänkt dela med mig av några läsvärda tips.

Karlstads Zoologiska av Hanna Hellquist är faktiskt ganska underhållande. I boken får vi veta om alla de djur som författaren på något sätt haft och om hennes pappas alla försök att fånga in diverse djur. T.ex. korpungarna de skulle hämta ifrån ett bo som fanns längst upp i en graftledningsställning, eller sköldpaddorna han skulle hämta ifrån Korfu. Boken har ett spännande upplägg och inehåller ganska mycket ironi.

Sen har vi Enklare Bröd av Martin Johansson, bloggaren som blev brödboksförfattare. I boken hittar du verkligen enkla bröd som är lätta att lyckas med.

Köttfri Måndag hittade jag på biblioteket i Kirseberg i förra veckan. Inehåller en massa vegetarsika recept ordnade efter säsong, fina bilder och genomtänkta recept. Detta är ett julklappstips, boken är superbra för dig/den som vill äta mer vegetariskt.

Sist men inte minst, Soppor, bröd & röror av systrarna Eisenman. Här har vi ännu en bok med enkla recept på goda soppor. Fina bilder och trevliga recept som man gärna provar igen.

Annonser

4 thoughts on “Detox-te från Dr Stuart’s och ett gäng boktips

 1. sockervisp november 25, 2012 / 8:39 e m

  Systrarna Eisenman gör många trevliga kok- och bakböcker =)

 2. cirkussolfors november 26, 2012 / 9:12 f m

  Hmm, jag som tycker att jag kan Malmö…! Var ligger Astrid och Aporna?
  KRAM

  • Alexandra Bengtsson november 26, 2012 / 9:15 f m

   Det ligger vid konserthuset, men jag har inte bott här så länge så det kanske är nytt? Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s