Olika mjöl ger olika bröd

..in action..

Surdegsbröd utan jäst – för andra gången. Det fungerar verkligen! Bland de första gångerna Erik valt annat bröd framför Pågens Subs, så vi får anta det smakade gott :) Receptet hittar du här, men denna gången provade jag att dubbla receptet och de fungerade väldigt bra, degen jäste som aldrig förr.

Jag har hittat några blogginlägg där man testat olika typer av mjöl och jämfört dem med varandra. T.ex. skillnaden mellan Manitoba Cream och Vetemjöl Special som du hittar på Mumsbröd. Eller jämförelsen mellan Saltå Kvarns vetemjöl special och Icas ekologiska vetemjöl special som du hittar på Pain de Martin. Inga superexperiment, men väl intressanta test som är väl värda att ta en titt på..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s