Det är kladdkakans dag

Idag verkar det ju vara kladdkakans dag så här kommer ett riktigt bra recept i repris. Det ska vara choklad i, men det gör liksom kakan lite mer chokladig. Den ska inte stå inne i ugnen för länge, låt den hellre svalna och ställ sedan in den i kylen för att få den perfekta konsistensen. Hur vill du ha din kladdkaka?

Här är receptet, prova det du också:

  • 100 g smör/margarin
  • 115 g hackad mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Sätt ugnenpå 175 grader. Smält smöret i enkastrull och häll i den hackade chokladen, rör och låt det smälta medan du vispar ihop ägg, socker och vaniljsocker lite lätt,det behöver inte bli pösigt utan bara blandat. Häll sedan i den smälta chokladen och rör, sikta i mjöl blandat med bakpulver. Rör tills det precis blivit blandat. Häll i en smord form (med löstagbar botten) bröad med vetemjöl. SÄtt in i ugnen i ca 15 min. Den ska fortfarande vara kladdig. Låt svalna i rumstemperatur och låt sedan kallna i kylen. När den kallnar blir den sådär seg och även betydligt lättare att skära i fina bitar.. kan du inte vänta så ät direkt, kanske med vispad grädde eller vaniljglass..

Annonser

4 thoughts on “Det är kladdkakans dag

  1. Mehrako november 10, 2012 / 10:14 f m

    Enda kladdkakan jag har fått så där riktigt kladdig är Leila Lindholms recept =)

    • Alexandra Bengtsson november 10, 2012 / 12:16 e m

      Aha :) Detta är en väldigt, väldigt redigerat recept av Leilas brownies (det är mindre allt i och annorlunda ugnstemperatur osv..osv..) :)

  2. Mehrako november 11, 2012 / 11:15 f m

    Hehehe, då förstår jag =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s