It’s always tea time

Idag åkte det rosa porslinet fram, lika så rosa linneservetter och tekanna. Vad är inte bättre än en varm kopp te när man kommer utifrån.. och finfika med te och skorpor, tänk vad gott det enkla ändå är. Det blev kardemummaskorpor som både är lätta och snabba att göra. Den rosa skålen har jag fått av min mormor och tekannan och servetterna från min farmor. Blommorna fick Erik förra helgen, klipper man dem kort så står de nästan en vecka efter de börjat vissna lite.

Kardemummaskorpor

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma, helst mortlade kardemummakärnor
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg

Blanda alla de torra ingredienserna, vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen till en lite gryning massa. Tillsätt sedan ägg/mjölk och blanda snabbt ihop till en deg. Rulla ca 3 cm stora bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta ut dem pyttelite så de ligger still på plåten. Sätt in i ugnen ca 10 min på 200 grader. Ta ut skorporna och dela dem med en kniv medan de fortfarande är varma, när de kallnat blir det mycket svårare. Lägg tillbaka på plåten och sänk värmen i ugnen till 175 grader. Låt dem stå i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 10 – 15 min. Förvara helst i plåtburk.

Annonser

8 thoughts on “It’s always tea time

  1. sockervisp november 3, 2012 / 10:41 e m

    Så fin kanna! Knubbig och mysig!

  2. rebecca sofie november 5, 2012 / 5:59 f m

    Att sätta guldkant på tillvaron är det bästa! Vilket vackert rosa glas! Är det nyinköpt eller gammalt? Jag älskar rosa!!! Mvh Rebecca

    • Alexandra Bengtsson november 5, 2012 / 7:11 f m

      Den rosa skålen är gammal, kanske 40-50 år skulle jag tro. Ibland är det roligt att få ”gamla” presenter också..jag gillar att det är ett fat under.
      /Alexandra

  3. Mehrako november 8, 2012 / 4:35 e m

    Gillar verkligen rosa skålen!
    Har alltid trott att det skulle vara knepigt att baka skorpor :)

    • Alexandra Bengtsson november 8, 2012 / 4:41 e m

      Man kan ju göra på ”bulldeg” också och då blir det ju lite mer krångligt, lite synd på bullarna också att göra skorpor av dem :) Men dessa är goda, jag fick torka mina en andra gåmg i ugnen för att få dem extra knapriga..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s