Mandelbiscotti, lätt att lyckas med!

I viss mån underskattat och i viss mån översockrat, men gör du dem själv kan du sockra efter smak. Förra helgen gick mest åt att bära kartonger upp för alla trapporna till fjärde våning, resten en trappa upp och två trappor ner i källaren. Sen återstog ju allt uppackande och sorterande, men alla böckerna står nu i färgordning (färgordning är nog en utdöende supertrend, men det ger verkligen ett lugnare intrycl än bara ”huller om buller”) det mesta andra grejerna är också på plats. Mina ben var liite lätt möra, men nu har de återhämtat sig :) Just såna dagar finns det inget bättre än en kort kaffepaus och vad passar inte bättre än biscotti tänkte jag, så även fast vi inte år några så kommer här en re-post på biscotti.

  • 50 gram smör
  • 1,5-2 dl socker beroende på hur söta du gillar dem.
  • 2 rumsvarma ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • mandel ca 1 dl.

(Detta blir ganska många, men om du vill göra fler är det bara att dubbla receptet) (Om du vill ha chokladbiscotti så buyt ut 1/2 dl av mjölet mot kakao)

Sätt ugnen på 200 grader, när den är varm lägg in mandeln på en plåt och rosta den tills den blir lite brun, ca 5 min eller lite mer. Passa bara så att den inte bränns.

Rör smör och socker pösigt med elvisp och vispa sedan i äggen ett i taget. Tillsätt sedan mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker (byt till degkrokar eller rör för hand). Hacka mandeln grovt och blanda i den också. Forma till en deg och dela i två delar, eller tre om du vill ha mindre skorpor.

Forma längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut längderna med fingrarna så de blir lite plattare och i den storleken du vill ha dem. Sätt in i nedre delen av ugnen och sänk till 175 grader. Grädda i ca 25-30 min. ta sedan ut längderna och skär dem i bitar, om du vill dela dem på längden också så att det blir under och överdel, beroende på hur tjocka de är. Lägg sedan tillbaka skorporna på plåten och låt dem få lite färg, tar sådär max 5 min. Stäng av ugnen, sätt en grytlapp emellan luckan så den inte är helt stängd, låt dem torka där i tills ugnen är kall. Förvaras bäst i plåtburk eller plastburk med lock.

Pelargonerna i våra fönster vill inte sluta blomma och fint är väl det..

Annonser

6 thoughts on “Mandelbiscotti, lätt att lyckas med!

  1. Maria maj 8, 2013 / 9:22 e m

    Måste bara berätta att jag återkommer till detta recept! Dom blir super varje gång!
    Tack//
    Sockervisp’s syster

    • Alexandra Bengtsson maj 8, 2013 / 9:26 e m

      Å vad roligt att höra! :) Är nästan mina favoriter bland ”småkakor” de går åt snabbt om vi säger så ;) Har du också en blogg?

      • Maria maj 14, 2013 / 11:28 e m

        Nej, jag har ingen blogg. Jag nöjer mig med att inspireras av andra!
        Tack än en gång för ett toppenbra recept!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s