Frukostmuffins för en godare frukost

Muffins behöver inte vara supersöta och är de inte supersöta så kan man ju faktiskt ha dem till frukost. Här är muffins med banana, lite grövre mjöl och russin. Blanda i frö/nötter också om du vill. Jag gjorde dem i pappersformar, men eftersom de inte innehåller så mycket fett så fastnar de lätt i pappret. Bättre är att smörja en muffinsplåt och göra dem där i, då blir de ännu finare..

Recept

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 bananer, mosade
  • 1,5 dlmjölk
  • 3/4 dl russin
  • ev. solrosfrö, hackade nötter eller vad du gillar.

Blanda de torra ingredienserna och russinen i en skål och de övriga i en annan. Blanda sedan försiktig ihop dem och rör tills det är precis blandat. Häll i en smord muffinsplåt, sätt in i ugnen på 225 grader i ca 10 min eller till en sticka kommer ut torr. Låt kallna innan du äter dem.

(Receptet jag använde som grund är hämtat ifrån bloggen Matsmart)

Annonser

3 thoughts on “Frukostmuffins för en godare frukost

  1. Annica Långvall | Matsmart oktober 17, 2012 / 7:56 f m

    Mums :) Vad fina de blev! Muffins till frukost tycker jag är så otroligt lyxigt, och det finns så många olika varianter att göra. Perfekt också om man vaknar och inte har bröd hemma, då går det snabbt att slänga ihop!

    • Alexandra Bengtsson oktober 30, 2012 / 4:41 e m

      Hej! Din kommentar hade markerats som spam :( men nu hittade jag den :) Visst är det lyxigt med muffins till frukost!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s