Tre nya utmaningar

Surdegen står i kylen och ser fin ut, fortfarande :) Inget mögel! Vi har ingen degblandare så jag tycker det är lite intressant att hitta brödrecept där det inte behövs (hittade ett bra recept på Pain de Martin). Eller kanske jag ska skriva där resultatet på brödet kan bli riktigt bra, utan en massa knådning. Detska vara fluffigt med störra hål, mjukt innuti, men med en knaprig skorpa. Nu när vi har en himla fungerande surdeg får vi väl dra nytta av det.

Utmaning två blir fina chokladmuffins, platta och lite med gammaldagsaktiga (finns på Thebrödsbageriet i Malmö). Jag tycker även att skorpor är lite underskattat. Du vet såna små med kardemumma i.. tre utmaningar som räcker i nån/några vecka/veckor framåt. Vi behöver bara en termometer att kolla om brödet är klart med, sen kan vi baka bröd och veta att det säkert är klart :)

Har du ett bra recept på chokladmuffins/cupcakes, tipsa gärna. Hoppas du haft en bra helg också!

/Alexandra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s