Surdeg dag 2

Här kommer fortsättningen på surdegshistorien. Degen ska enligt receptet vara klar dag 3, alltså ikväll. Så här såg surdegen ut Morgon dag 2. Den ser lite död ut, men nu påmorgonen (dag 3) ser den lite piggare ut..det finns fortfarande en liten gnutta hopp..Här nedanför är Kväll dag 2.

Om du vill läsa receptet och se hur surdegen såg ut Dag 1 och kan du klicka här.

Annonser

2 thoughts on “Surdeg dag 2

  1. Karoline | Gröna Skafferiet oktober 11, 2012 / 12:03 e m

    Hejsan! Om du vill ha lite extra sprutt i den kan man hälla upp lite varmt kranvatten i diskhon och sätta ner glasburken där en stund. Jag tror absolut att det kommer bli surdeg av den, mata den några gånger med bara några dagars mellanrum och värm den eventuellt i ett litet vattenbad efter matning så har du snart värsta pigga surdegen!:)

    • Alexandra Bengtsson oktober 11, 2012 / 2:42 e m

      Jag var på jobbet i 7,5 h och när jag kom hem var den möglad, inte ens en gnutta mögel imorse haha! Ska börja om och testa med vattenbad, har jäst bröd så några gånger och fungerar superbra :) Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s