Klassiska mazariner

För ett tag sedan gjorde vi äppelmazariner, men här är det klassiska mazariner som gäller. Mycket enklare att göra än vad man kan tro och med glasyr på smakar de faktisk snäppet bättre än köpe..Fungerar utmärkt att frysa, men lägg på glasyren först när de tinat.

Mazariner

  • 100g smör/margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 3dl vetemjöl

Fyllning

  • 200g mandelmassa, grovt riven
  • 2 ägg
  • 75g smör

Glasyr

  • 3 dl florsocker
  • lite mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker till degen lite poröst, tillsätt ägget och mjöl. Blanda snabbt ihop till en deg. Sätt in i kylen medan du gör fyllningen. Vispa mandelmassan med smöret tills det blivit blandat, vispa sedan i äggen.

Kavla ut degen ganska tunt och ta ut rundlar med t.ex. ett dricksglas om du använder runda formar. Lägg degbitarna i metallformar,tryck till lite lätt och häll sedan i fyllningen. Sätt in i mitten på ugnen i ca. 15 min eller tills de är gyllenbruna och fyllningen “stelnat”. Låt kallna ta ut dem ur formarna. Bre på glasyren som du gör genom att bara röra ihop florsocker och tillsätta lite lite mjölk i taget till lagom konsistens.

Receptet räcker till ca. 30 stycken mindre mazariner eller 15 stycken i “köpestorlek”. Jag föredrar mindre, men du kanske gillar större.

Annonser

One thought on “Klassiska mazariner

  1. cirquedesolfors oktober 2, 2012 / 10:48 f m

    Har i många år trott att jag hatade Mazariner, tills jag testade en…! Urgoda. Nu gäller det att ta igen alla jag missat :-)
    Tjing från Frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s