Fruktdipp

Heter det fruktdip eller fruktdipp? Det kanske inte spelar någon roll, men vi ska absolut göra det igen. ”Nyttigare” alternativ som verkligen är fräscht och ett trevligt alternativ till grönsaksdipp.

Det började med att jag inte hittade något recept och slutade med att jag komponerade ihop något. Vi hade detta som fika på denna veckans stickkväll som var hemma hos oss. Än så länge har det blivit ett par katter, en halvfilt och några vantar :) Vi hade ananas och Granny Smith äpplen. Låt gärna dippen stå i kylen någon timma innan servering för då smakar den bättre..

Kaneldipp

  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk kanel
  • 1,5 msk farinsocker

Det är bara att blanda ihop ingredienserna.

Hasselnötsdipp

  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl rostade (i torr stekpanna) och hackade hasselnötter
  • 1 tsk flytande honung

Rosta och hacka hasselnötterna, blanda med yoghurten. Ringla i honungen och rör så att det blir lite halvblandat.

Annonser

2 thoughts on “Fruktdipp

    • Alexandra Bengtsson september 27, 2012 / 7:25 e m

      Roligt! Den kan säkert förbättras så kom gärna med förslag :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s