Baguetter och fisksoppa

Ja det blev ju baguetter trots allt, fluffiga blev de och degen jäste något enormt. Provade att jäsa degen första gången i ugnen med stängd lucka. I botten på ugnen satte jag en form med uppkokat vatten. Testa det du med om du vill ha bra resultat.

Varför jag gjorde baguetter var egentligen för vi skulle ha fisksoppa. Denna fisksoppan hade en riktigt god smak så därför kommer receptet på soppan istället för på brödet (som ju skulle blivit surdegsbaguetter, men som smakade Barkis). Soppan såg så här ut innan jag la i fisken.

  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 10 cm purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 morot
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm cayennpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 tärning fiskbuljong
  • 1/2 paket (”block”) fryst (fast tinad) torsk, tärnad
  • salt

Hacka grönsakerna och fräs dem halv mjuka i lite olja. Häll sedan över mjölk, grädde, vatten, kryddor och buljong. När grönsakerna nästan är klara, häll på vinet och fisken koka någon minut tills fisken är klar och lätt faller i sär. Smaka av med salt. (Verkligen en soppa att rekommendera).

Sen åkte vi och kollade på en Tutankhamun-utställning :)

Annonser

One thought on “Baguetter och fisksoppa

  1. bakverket september 25, 2012 / 6:59 e m

    Nybakta baguetter till soppa är supergott! Speciellt nu när kylan börjar komma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s