Är du en vilding i köket – satsa på vildjäst

Livet kunde ju vara sämre just nu, bortsett ifrån en väldigt rinnig näsa isåfall. Började dagen med lite slösurfande, Googlade runt lite för att hitta ny inspiration och hittade ett recept på vildjäst. Varför hade jag inte tänkt på viljdjäst innan? Ska vara lättare än surdeg och dessutom krävs det inte en massa matande. Vildjäst görs tillexempel på russin eller apriskoser ett recept ifrån Gröna Skafferiet hittar du här och ett ifrån Pain de Martin hittar du här. Man lägger i princip bara frukten i en burk med vatten och socker/honung och låter det stå med lock på i några dagar, sen silar du bort frukten och vildjästen är klar. Det är lite mer klödd mer brödet sen, men man kan ju faktiskt baka lite mer och frysa in. Recept på hur sen vildjästen kan användas kan du hitta här och här.

Detta ger mig en påminnelse om att det faktiskt kan vara väldigt bra att äga en köksvåg, det tåls att tänkas på :)

Annonser

2 thoughts on “Är du en vilding i köket – satsa på vildjäst

  1. Ironyonhighheels september 18, 2012 / 10:57 f m

    Takk for tipset. Min tante har klaget manger ganger at hun kun finner tørrgjær i England. Nå kan jeg fortelle henne hvordan hun kan lage ferskt selv. ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s