Gör en pavlova

I tosdags var jag på kurs i Höllviken, näst sista gången innan jag blir klar med utbildningen till certifierad samtalsterapeut. Vi fick pavlova till efterätt som var underbart god. Jag gjorde en pavlova på receptet här nedanför förra året som blev otroligt lyckad. Jag tycker det är bra med pavlovarecept där det inte behövs så många ägg. Bred på ett tunnt lager lemon curd innan du lägger på bär och grädde – en riktigt bra combo! Lemon curd kan du göra själv på äggulorna som blir över, annars går det ju finfint att köpa på burk också.

Pavlova

  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättika
  • 2 dl socker

Sätt ugnen på 100 grader, vispa äggvitorna med elvisp till fast skum, tillsätt ättika och häll gradvis i sockret under vispningen. Visa till blandningen är glansig, vit och du kan hålla skålen uppochner ovanför huvudet, utan att något hemskt händer :). Bred ut fluffet på ett bakplåtspapper till en rund botten. Sätt in i ugnen ca 1 timma eller tills marängen är hård. Passa noga så att den inte blir brun. Ta ut och låt svalna. Bred på lemon curd, grädde och lägg på bär/frukt. Servera direkt eftersom marängen blir mjuk av grädden.

Annonser

3 thoughts on “Gör en pavlova

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s