Ananas och bananmuffins, det du!

Muffins kan man smaksätta med vad man har hemma, vi hade en banan och färsk ananas. Det här blir ungefär 8 mindre muffins eller 6 stycken större, men vill du ha fler så är det bara att dubbla receptet. De blir fruktigt goda på ett lagom sött vis :)

  • 1 ägg
  • 50g smör
  • 1 mosad banan
  • 1/2 dl finhackad ananas
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3/4 dl farinsocker
  • 1/2 tsk ingefära
    1 tsk kanel
  • florsocker och lite mjölk till glasyren

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt det kallna, blanda banan, ananas,smör och ägg i en skål och rör tills det är blandat. Rör i en annan skål ihop de torra ingredienserna och blanda sedan ihop de två. Rör tills allt är precis blandat och häll upp i formar. Sätt in i ugnen i ca 8-10 min eller till en stickakommer ut torr. Låt kallna på ett galler alt. påen bricka. Rör ihop 1 dl florsocker med lite mjölk till en tjockare glasyr som du ringlar över muffinsen.

Annonser

4 thoughts on “Ananas och bananmuffins, det du!

  1. Parre september 6, 2012 / 1:02 e m

    Borde vara STÖRRE :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s