Gör goda muffins av gröten

Lite nyttigare muffins som du kan göra på överbliven havregrynsgröt. Vi slänger ju väldigt mycket mat, så här har vi en chans att spara lite. Ett tips är bara att använda gröten när den är nykokt, om du inte kokar ny enbart för att göra dessa muffinsen. De passar faktiskt utmärkt till frukost med en god kopp te till och eftersom de inte är så söta är det gott med cream cheese och marmelad på.

Recept

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 stort ägg
  • 1 ¼ dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk flytande honung
  • knappt 2,5 dl kokt havregrynsgröt

Sätt ugnen på 225. Smörj en muffinsplåt, eller använd muffinsformar. Blanda, mjöl, bakpulver och salt i en skål. Blanda de övriga ingredienserna i en annan, vispa ihop och häll i mjölblandningen. Rör tills blandat, men inte mer för då blir det lätt sega muffins. Fördela i muffinsformarna och sätt in i ugnen i ca. 12 min. Klart!

Annonser

5 thoughts on “Gör goda muffins av gröten

  1. Parre september 2, 2012 / 5:33 e m

    Mmmmmm :)

  2. bakverket september 4, 2012 / 12:02 e m

    Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s