Vilket kex är godast?

I helgen följde jag med Erik till hans föräldrar i Lidköping/Kinnekulle – skönt med helg och ledigt från jobbet. Det tar ganska så lång tid att åka med byte på tågen ..och ganska så långsamma tåg också, men det gjorde inte så mycket. Vi hade det trevligt och det var väldans avkopplande. Det blev dessutom en del fikande :) Ibland är det enklaste nästan det bästa, tigerkaka är verkligen enkelt och kanelbullar också, man behöver inte komplicera till allt så mycket…eller hur?

Vi åt singoallakex också och tanken slog mig att jag nog provat alla ballerina/singoalla kex som för tillfället finns. Så bara för att så ska jag nu betygsätta alla kexen och ni kommer antagligen tro att jag är helt galen, men har du en egen åsikt om vilket kex som är godast så skriv gärna en kommentar…:)

Ballerina

 • Kladdkaka Original/Choko (måste bara tillägga här att man kunde prova dessa på Hemköp för ett tag sedan, men tanten som stog vid disken inte ville inte ge mig ett smakprov eftersom ”ungdomar bara tar och sen slänger de…”. Men vi fick dem som fika på körövningen veckan efter och därför kan jag säga att Original får 5/10 och Choko 3. De ser inte ut som på utsidan och är inte så värst roliga.
 • Marängsviss Vi blev bjudna på dessa i förra veckan på jobbet och det var okej, 7/10. Roligt att ett kex är choklad och det andra vanilj, det är som små chokladbitar i den vita fyllningen, men ingen (vi var 8 personer den dagen) förstog var marängsvissen fanns i kexen, men de var ganska goda ändå.
 • Choko Smakar salt av nån anledning, 6/10.
 • Pepparkaka Waaay too sweet, 3/10.
 • Kladdkaka inte så stor skillnad mot marängsviss, det är bara desmå chokladbitarna som fattas, 5/10. Har faktiskt inte provat Kladdkaka Choklad.
 • Mint njaaa… bara för att man kan blanda mint med choklad måste man inte. 4/10.
 • Toffee Kommer ihåg röstningen mellan banan/choklad och toffeesom var för några år sedan och antar att Toffee vann.. goda, men inte min smak för de är liite för söta, 3/10.
 • Ballerina Klart godast, 10/10. Min absoluta kexfavorit.

Singoalla

 • Cheesecake De här kexen är faktiskt godare än vad man kan tro (dessutom åt vi dem i helgen), de smakar lagom med jordgubb och passar till kaffe. Det kan vara svårt att hitta cheesecaken i dem, men det kvittar nästan för de får 8/10 och är helt klart värda att prova.
 • Citron Ett kex är gott, men inte fler vilket kan vara bra om man vill spara på kalorierna :) 3/10. Det gula är lite för segt för att vara gott..och lite kemiskt gult vilket känns mindre bra.
 • Blåbär För söta, men de funkar, 4/10.
 • Lakrits 1/10. Lakrits passar som det är inte tillsammans med choklad eller glass ellerpå pizza eller vad man nu kanha det på :)
 • Original 7/10 en klassiker som påminner om sommar. De får lite bättre betyg för att bra minnen gör att de smakar bättre..goda helt enkel.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s