Ny kamera, nybakade scones

Igår blev det nyköp aven kamera. På kvällen skulle vi gå till Hemköp för att köpa godis, men ändrade oss i sista stund och köpte bakpulver istället och så gjorde vi scones. Eriks tips är att dela smöret i bitar innan man blandar det med mjölet för då går det mycket snabbare att blanda ihop. Och det stämde mer än bra. Jag har innan provat att göra sconesdeg med ägg i, men har nog kommit fram till att utesluta ägget är bättre – fast det är nog bara en smaksak. Prova båda recepten och se vilket du gillar bäst :) (gör isåfall som ovan, men vispa upp ett ägg lätt, ta hälften av ägget och blanda det med 1dl mjölk.Ta resten för att pensla sconsen med innan du sätter dem i ugnen. Gör förövrigt som nedan, men det ska alltså vara 1dl mjölk + 1/2 ägg istället för 1,5-2 dl mjölk)

Recept

  • 4,5 dl mjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1,5-2 dl mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och fördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt sedan mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Mjöla händerna, forma en rulle och platta ut den till en smal rektangel, skär sedan i trekanter. Alt. gör en rund kaka som du delar i tårtbitar. Lägg sconesen jämt på plåten och sätt in i ugnen i ca 10 min. Servera med ost och marmelad.

PS. Om du vill går det utmärkt att  lägga i färska hallon, blåbär, färska delade jordgubbar, eller till exmpel hackad mörk choklad i degen, men blanda bara försiktigt in bären så de inte går sönder för mycket.

Annonser

3 thoughts on “Ny kamera, nybakade scones

    • Alexandra Bengtsson juli 15, 2012 / 8:49 f m

      Japp, jäteroligt med ny kamera. Det finns så mycket inspirerande bloggar med fina bilder :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s