Världens kanske enklaste effterrätter

#1 Något jag tycker är väldans underskattat är Mariekex, de är ju faktiskt goda. Enligt Erik kan man lägga en grillar marshmallow emellan två kex, det har jag aldrig provat fast det låter väldigt gott :)

Här på bilden är en riktigt enkel efterrätt tillsammans meden kopp kaffe. Vaniljglass med färska blåbär och krossade Mariekex. Vad säger du [keks] eller [schex]? :)

#2 Ananas med smul. Men vad är då smul, jo det är:

  • 50 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk honung
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl havregryn

..smält smör, socker och honung i en liten kastrull. Rör i resten av ingredienserna och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i en 200 grader varm ugn tills smulet är gyllenbrunt. Det går snabbt så passa så att det inte blir bränt. Låt svalna på plåten och använd en kniv för att hacka sönder om det inte redan är smuligt.

Skär bitar av färsk ananas och värm i ugnen tills det blir genomvarma, eller stek dem i en stekpanna med lite smör tills de är varma. Servera med glass och smul.

Annonser

2 thoughts on “Världens kanske enklaste effterrätter

  1. Eija juni 26, 2012 / 9:07 f m

    Håller med dig, det enkla kan ibland vara det mest geniala! Din ananasdessert med smul ser mumsig ut. :)

    • Alexandra Bengtsson juni 26, 2012 / 9:32 f m

      Tack :) den var god också..
      Det är ungefär dom med pinnocio/Britatårta, den är så enkel så den nästan är tråkick, men så god :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s