Fräsch sommarsallad

Ibland får man se till att få i sig lite nyttigheter också, som en sallad full med vitaminer och antioxidanter. Färglad och fräsch i sommarvärmen (om du nu råkar ha sommarvärme hos dig, här har det varit en solig dag idag).

Receptet är inspirerat av ett recept i tidningen LevaPS, som tydligen var taget från Greenkitchenstories.com, men jag kunde inte hitta det på hemsidan. Här mer mycket modifikation :) Grön sparris, apelsin, blandade bönor (som finns på tetrapak i butiken, klara att ätas direkt), blandad sallad, stora blåbär och rostade hasselnötter. Dressingen består av (1 del) vinäger, (2 delar) olivolja, salt, peppar och (1/2)  finhackad lök.

Gör först dressingen som vi kanske ska kalla vinegrett, häll den över bönorna (som ska sköljas i kallt vatten) och låt stå medans du ordnar resten. Koka sparrisen (jag använde fryst sparris), och skär apelsinen i klyftor så att skal och skinn kommer bort. Rosta hasselnötterna försiktigt i en torr stekpanna tills de blir lite bruna på ytan och hacka dem grovt. Skölj sallad och blåbär och blanda sedan ihop alla ingredienserna. Servera med bröd.

Bon apetit!

Annonser

2 thoughts on “Fräsch sommarsallad

    • Alexandra Bengtsson juni 10, 2012 / 7:43 e m

      Tack för kommentaren, blåbär passar riktigt bra i sallad, men detta var första gången jag provade. De finns ju att köpa som frysta med vilket är bra :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s