Söta småkakor

Småkakor är riktigt gott till kaffet och så smidigt det blir när man kan göra flera sorter av en deg. I det här receptet ska smör och socker röras pösigt, det hade jag aldrig provat förut, men resultatet belv så bra att det måste göras igen. Det blir ungefär 35 kakor av den här satsen, vill man göra fler så är det bara att dubbla receptet.

150g smör eller margarin

2 dl socker

4dl vetemjöl

1 msk kallt vatten

1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa sedan smör, vaniljsocker och socker pösigt med elvisp. I en annan skål rör samman mjöl och bakpulver. Byt ut visparna mot degkrokar och blanda ihop ingredienserna + vattnet tills en deg börjar formas. Knåda sedan ihop degen för hand till en boll.

Om du vill göra hallonkakor, rulla degen till små bollar och gör en fördjupning med tummen, lägg i lite sylt.

För chokladkakor, byt ut lite av mjölet mot kakao. Rulla degen till små bollar och platta ut dem på en tallrik med pärlsocker.

Jag gjorde även kanelkakor. Rulla degen till små bollar som du plattar ut på en tallrik med strösocker och kanel på.

Sätt in i ugnen (i mitten) i ca. 8-10 min beroende på storlek. Låt kallna på en bricka och förvara gärna i en plåt eller glasburk.

 

Annonser

3 thoughts on “Söta småkakor

  1. tova juni 7, 2012 / 8:20 f m

    hur mycket bakpulver ska man ha i? ser inte det i receptet :p

    • Alexandra Bengtsson juni 7, 2012 / 8:26 f m

      Oj då, 1/2 tsk ska det vara..:) Men har du inget så går det lika bra utan, hur konstigt det än kan låta ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s